Bezlepkové vanilkové rohlíčky

  • Typ receptu: Bezlepkové, Vegetariánské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 90 min.
  • Množství: 5 porcí

Ingredience

  • 150 g směs bezlepková na pečení BIO PROBIO
  • 30 g cukr moučkový BIO PROBIO
  • 100 g ořechy vlašské BIO PROBIO
  • 1 ks cukr vanilkový BIO AMYLON
  • 125 g máslo
  • 1 ks vejce
  • 1 špetka sůl jemná BIO BIOSAL

Do mísy prosejte bezlepkovou směs a mletý cukr, přidejte vanilkový cukr, mleté vlašské ořechy a špetku soli. Důkladně promíchejte. Přidejte máslo, vejce a vypracujte v hladké těsto.  Podle potřeby přidejte ještě trošku bezlepkové směsi, záleží na velikosti vejce. Hotové těsto dejte do lednice minimálně na 1 hodinu (nejlépe na 8 hodin) odpočinout.

Těsto znovu propracujte, vytvořte váleček o průměru cca 1,5 cm a nakrájejte na stejně velké cca 1 cm široké kousky. Z těchto kousků vyválejte rohlíčky, ty položte na plech vyložený pečicím papírem a pečte na 160 °C 8-10 minut na horkovzduch. Ještě teplé rohlíčky obalte v moučkovém cukru.

 

Přihlaste se k odběru newsletteru

 

Nakoupit suroviny

Směs bezlepková na pečení 500 g BIO PROBIO

Směs bezlepková na pečení 500 g BIO PROBIO

77 Kč
Cukr vanilkový 8 g BIO AMYLON

Cukr vanilkový 8 g BIO AMYLON

10 Kč
Cukr moučkový třtinový 400 g BIO PROBIO

Cukr moučkový třtinový 400 g BIO PROBIO

63 Kč
Vybrat vše