Cizrna na kari

  • Typ receptu: Vegetariánské, Bezlepkové, Veganské, Bezlaktózové
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 80 min.
  • Množství: 1 porce

Ingredience

  • 150 g cizrna BIO PROBIO
  • 1 lžíce olej kokosový dezodorizovaný BIO PROBIO
  • 1 lžíce zázvor čerstvý strouhaný
  • 3 stroužky česnek
  • 2 lžičky curry sladké BIO SONNENTOR
  • 1 lžička koriandr mletý BIO SONNENTOR
  • 1 lžička kmín mletý BIO PROBIO
  • 0,3 lžička pepř mletý BIO PROBIO
  • 1 ks rajčata sekaná sterilovaná PROBIO
  • 1 ks Kokosové mléko
  • 1 ks mrkev
  • 0,5 ks pórek
  • sůl BIO BIOSAL

Cizrnu přes noc namočte do studené vody nebo ještě lépe nafermentujte. (Návod tady) Druhý den slijte, propláchněte a zalijte novou vodou. Vařte doměkka.

V hrnci rozehřejte kokosový olej. Teplotu držte na mírném stupni. Do hrnce vsypte naráz nastrouhaný zázvor, prolisovaný česnek, kari, koriandr, římský kmín a kajenský pepř. Míchejte asi minutu, poté zalijte krájenými rajčaty.

Pod poklicí vařte 10 minut.

Po 10 minutách osolte, přidejte na kolečka nakrájenou mrkev a pórek. Zalijte kokosovým mlékem, zamíchejte a vařte dalších 15 minut, vmíchejte uvařenou cizrnu.

Hotové kari podávejte s rýží a chlebovými plackami. Posypejte koriandrem a najemno nakrájeným chilli podle chuti.

Nakoupit suroviny

Koriandr mletý 40 g BIO SONNENTOR

Koriandr mletý 40 g BIO SONNENTOR

62 Kč
Cizrna 500 g BIO PROBIO

Cizrna 500 g BIO PROBIO

54 Kč
Kmín mletý 100 g BIO PROBIO

Kmín mletý 100 g BIO PROBIO

51 Kč
Rajčata sekaná sterilovaná 400 g BIO PROBIO

Rajčata sekaná sterilovaná 400 g BIO PROBIO

47 Kč
Olej kokosový dezodorizovaný 240 g BIO PROBIO

Olej kokosový dezodorizovaný 240 g BIO PROBIO

144 Kč
Vybrat vše