Dhal z červené čočky

  • Typ receptu: Vegetariánské
  • Náročnost: Středně obtížný
  • Čas přípravy: 50 min.
  • Množství: 6 porcí

Ingredience

  • 1 lžíce ghí - přepuštěné máslo
  • 1 ks cibule
  • 2 lžičky zázvor čerstvý strouhaný
  • 2 stroužky česnek
  • 1 lžička římský kmín mletý
  • 1 lžička koriandr mletý BIO SONNENTOR
  • 2 lžička kurkuma BIO SONNENTOR
  • 1 lžička paprika sladká mletá BIO SONNENTOR
  • 200 g červená čočka loupaná BIO PROBIO
  • 1 ks rajčata sekaná sterilovaná PROBIO
  • 1 lžička Garam Masala
  • 4 lžíce Kokosové mléko
  • 1 lžíce limetová šťáva
  • 1 hrst koriandr čerstvý
  • 1 lžička chilli koření

Postup:

V hrnci rozpusťte plnou lžíci ghí. Cibuli nakrájejte nadrobno a v hrnci restujte dozlatova na mírném až středním plameni.

Do hrnce vložte zázvor, prolisovaný nebo najemno nasekaný česnek, římský kmín, mletý koriandr, kurkumu, mletou papriku a chilli (sušené nebo čerstvé). Míchejte asi minutu. Přidejte čočku, zalijte rajčaty a 2 hrnky vody nebo zeleninového vývaru. Osolte a pod poklicí vařte 15 – 20 minut. Pokud možno nemíchejte.

Když je čočka měkká, přidejte garam masalu, kokosové mléko, cca 2 lžíce limetkové šťávy a odstavte z plotny.

Naservírujte na talíře. Posypejte koriandrem a čerstvým chilli.

 

 

Přihlaste se k odběru newsletteru

 

Nakoupit suroviny

Koriandr mletý 40 g BIO SONNENTOR

Koriandr mletý 40 g BIO SONNENTOR

62 Kč
Chilli mleté 40 g BIO SONNENTOR

Chilli mleté 40 g BIO SONNENTOR

70 Kč
Kurkuma 40 g BIO SONNENTOR

Kurkuma 40 g BIO SONNENTOR

62 Kč
Čočka červená loupaná 500 g BIO PROBIO

Čočka červená loupaná 500 g BIO PROBIO

64 Kč
Paprika sladká 50 g BIO SONNENTOR

Paprika sladká 50 g BIO SONNENTOR

66 Kč
Rajčata sekaná sterilovaná 400 g BIO PROBIO

Rajčata sekaná sterilovaná 400 g BIO PROBIO

47 Kč
Vybrat vše