Ječné krekry se sýrovými pralinkami

  • Typ receptu: Vegetariánské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 30 min.
  • Množství: 1 porce

Ingredience

  • 110 g mouka ječná celozrnná jemně mletá BIO PROBIO
  • 1 špetka cukr třtinový přírodní BIO PROBIO
  • 1 špetka sůl BIO BIOSAL
  • 1 špička nože jedlá soda
  • 40 ml voda
  • 25 g olej olivový extra panenský BIO PROBIO
  • 100 g Niva
  • 100 g krémový sýr (Lučina, Ricotta)

Ječné krekry

Mouku smíchejte s cukrem, solí a sodou. Zalijte vodou a olejem a zpracujte těsto.

Na pomoučeném vále vyválejte plát silný 2 – 3 mm a pomocí rádélka nebo vykrajovátky tvořte tvary podle libosti. Přendejte na plech vyložený pečicím papírem. Lehce postříkejte vodou.

Pečte při 170 °C (horkovzduch) 15 minut. Nechte na plechu zchladnout.

Sýrové pralinky, (13 – 14 kuliček)

Nivu nebo obdobný sýr nastrouhejte a promíchejte s čerstvým smetanovým sýrem typu lučina. Z hmoty vyvalujte mezi dlaněmi drobné kuličky. Obalujte v semíncích, nasekaných ořeších nebo bylinkách.

Nivu nastrouhejte nebo rozmačkejte vidličkou. Utřete s lučinou. Z hmoty vyvalujte mezi dlaněmi menší kuličky.

Obalujte v nadrobno pokrájených ořeších nebo semínkách či bylinkách.

Nakoupit suroviny

Mouka ječná celozrnná jemně mletá 1 kg BIO PROBIO

Mouka ječná celozrnná jemně mletá 1 kg BIO PROBIO

70 Kč
Cukr třtinový přírodní 500 g BIO PROBIO

Cukr třtinový přírodní 500 g BIO PROBIO

38 Kč
Olej olivový extra panenský 500 ml BIO PROBIO

Olej olivový extra panenský 500 ml BIO PROBIO

319 Kč
Vybrat vše