Ječné linecké

  • Typ receptu: Vegetariánské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 30 min.
  • Množství: 10 porcí

Ingredience

  • 200 g mouka ječná celozrnná jemně mletá BIO PROBIO
  • 120 g máslo
  • 40 g cukr moučkový BIO PROBIO
  • 2 ks žloutek
  • 1 ks kůra z bio citronu

Suroviny na těsto zpracujeme dohromady. Těsto zabalíme do fólie a necháme přes noc odpočívat.

Těsto necháme trochu povolit a poté na pomoučené ploše vyválíme na plát silný asi 2 mm. Vykrajujeme tvary pečiva, z nichž polovina bude mít uprostřed vykrojený menší otvor.

Pečivo položíme na plech vyložený pečicím papírem. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 8 minut dozlatova. Necháme vychladnout.

Slepujeme kyselkavou marmeládou.

Nakoupit suroviny

Mouka ječná celozrnná jemně mletá 1 kg BIO PROBIO

Mouka ječná celozrnná jemně mletá 1 kg BIO PROBIO

70 Kč
Cukr moučkový třtinový 400 g BIO PROBIO

Cukr moučkový třtinový 400 g BIO PROBIO

63 Kč
Vybrat vše