Jednozrnku den předem namočte do vody nebo ještě lépe nafermentujte. Návod tady. Druhý den slijte do cedníku, propláchněte a uvařte ve vodě nebo zeleninovém vývaru.
V hrnci rozehřejte olej. Šalotku nakrájejte nadrobno a nechte zesklovatět. Přisypte koření a nechejte rozvonět. Mrkev a celer oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky. Přidejte spolu s hráškem a kukuřicí k cibuli. Asi 3 minuty opékejte na středním stupni.
V hrnku horké vody rozpusťte bujon.
Podlijte zeleninu s kořením, nasekaný česnek a 5 – 10 minut duste pod poklicí.
Smíchejte uvařenou jednozrnku se zeleninou, kořením
Nakonec vmíchejte 2 lžíce parmezánu.
Podávejte posypané parmezánem a petrželkou nakrájenou najemno. Místo ní můžete použít bazalku nebo tymián.