Jednozrnkové rizoto

  • Typ receptu: Vegetariánské, Veganské, Bezlaktózové
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 50 min.
  • Množství: 2 porce

Ingredience

  • 160 g jednozrnka BIO PROBO
  • 1 ks šalotka
  • 2 lžíce olej olivový extra panenský BIO PROBIO
  • 1 ks mrkev
  • 2 řapík řapíkatý celer
  • 2 hrnky voda
  • 0,5 ks bujón zeleninový - kostky BIO PROBIO
  • 1 stroužek česnek
  • 0,5 lžičky kmín mletý BIO PROBIO
  • 0,5 lžičky umami SONNENTOR
  • 0,5 lžičky tymián BIO SONNENTOR
  • 0,3 lžičky rozmarýn BIO SONNENTOR
  • 30 g hrášek mražený
  • 30 g kukuřice mražená
  • 40 g parmazán
  • 1 hrst naťová petržel

Jednozrnku den předem namočte do vody nebo ještě lépe nafermentujte. Návod tady.   Druhý den slijte do cedníku, propláchněte a uvařte ve vodě nebo zeleninovém vývaru.

V hrnci rozehřejte olej. Šalotku nakrájejte nadrobno a nechte zesklovatět. Přisypte koření a nechejte rozvonět. Mrkev a celer oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky. Přidejte spolu s hráškem a kukuřicí k cibuli. Asi 3 minuty opékejte na středním stupni.

V hrnku horké vody rozpusťte bujon.

Podlijte zeleninu s kořením, nasekaný česnek a 5 – 10 minut duste pod poklicí.

Smíchejte uvařenou jednozrnku se zeleninou, kořením

Nakonec vmíchejte 2 lžíce parmezánu.

Podávejte posypané parmezánem a petrželkou nakrájenou najemno. Místo ní můžete použít bazalku nebo tymián.

Nakoupit suroviny

Rozmarýn 25 g BIO SONNENTOR

Rozmarýn 25 g BIO SONNENTOR

62 Kč
Jednozrnka 500 g BIO PROBIO

Jednozrnka 500 g BIO PROBIO

52 Kč
Bujón zeleninový - kostky 6 x 0,5 l 66 g BIO PROBIO

Bujón zeleninový - kostky 6 x 0,5 l 66 g BIO PROBIO

42 Kč
Kmín mletý 100 g BIO PROBIO

Kmín mletý 100 g BIO PROBIO

51 Kč
Umami 60 g BIO SONNENTOR

Umami 60 g BIO SONNENTOR

84 Kč
Olej olivový extra panenský 500 ml BIO PROBIO

Olej olivový extra panenský 500 ml BIO PROBIO

319 Kč
Vybrat vše