Recept na na 4 ks žemlí
Obě mouky promíchejte v misce spolu se sodou a solí.
Ve vedlejší misce prošlehejte jogurt s vejcem. Nakonec vmíchejte ocet.
Jogurtovou směs vlijte k moučné směsi a zpracujte těsto. Bude trochu lepivé, ale bude tvárné.
Do misky vsypte různé druhy semínek, které máte rádi.
Těsto rozdělte na 4, popř. 5 stejně velkých dílků. Ruce si navlhčete vodou a z kousku těsta vytvarujte bochánek. Lehce jej splácněte. Poté překlopte celou vrchní plochou do semínek a zatlačte, abyste bochánek ještě trochu zploštili a aby se semínka pěkně na těsto nalepila. Pak si překlopte těsto do druhé ruky a nakonec překlopte na plech vyložený pečicím papírem. Doprostřed udělejte navlhčeným prstem důlek. Pokračujte stejně se zbylými kousky těsta.
Žemle pečte při 200 °C 20 minut.