Kuřecí nebo krůtí maso nakrájejte nadrobno.
V misce promíchejte ingredience na marinádu – shoyu, saké (můžete případně nahradit ginem) a bramborový škrob. Maso v marinádě obalte a nechte odpočívat alespoň 2 hodiny v lednici.
Brokolici rozeberte na menší růžičky. Vložte do vroucí osolené vody a pár minut vařte, aby trochu změkla, ale ne moc. Sceďte a přendejte do ledové vody, aby si zachovala barvu a živiny. Po chvíli sceďte a nechte okapat.
V pánvi rozehřejte 1 – 2 lžíce oleje. Maso restujte asi 5 minut. Přidejte na plátky pokrájenou papriku a jarní cibulku. Míchejte asi 2 minuty. Poté přidejte zázvor, najemno nasekaný česnek, brokolici a asi minutu míchejte. Pokapejte shoyu, přilijte také asi 2 – 3 lžíce vody a míchejte necelou minutu.
Servírujte s nudlemi nebo rýží. Navrch posypejte sezamovými semínky a čerstvým koriandrem. Pokud máte rádi pikantní jídla, nezapomeňte na chilli papričku.