Levandulová bábovka

  • Typ receptu: Vegetariánské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 75 min.
  • Množství: 1 porce

Ingredience

  • 200 g máslo
  • 180 g cukr třtinový přírodní BIO PROBIO
  • 4 ks vejce
  • 1 lžička vanilkový extrakt
  • 250 g tvaroh
  • 150 g mouka pšeničná polohrubá BIO PROBIO
  • 150 g mouka špaldová hladká BIO PROBIO
  • 1 ks prášek kypřicí do pečiva BIO AMYLON
  • 3 g levandule květ

Vytřete máslem bábovkovou formu a vysypete ji hrubou moukou.

Změklé máslo vyšlehejte s cukrem. Jedno po druhém zašlehávejte vejce. Pak přidejte tvaroh a vanilkový extrakt a důkladně prošlehejte.

Ve druhé míse smíchejte mouky, kypřicí prášek a levanduli. Sypkou směs přisypte k máslové a důkladně promíchejte. Těstem naplňte formu na bábovku.

Vložte do trouby vyhřáté na 190 °C. Pečte hodinu. Nechte zchladnout a vyklopte.

Nakoupit suroviny

Mouka špaldová hladká 1 kg BIO PROBIO

Mouka špaldová hladká 1 kg BIO PROBIO

74 Kč
Mouka pšeničná polohrubá 1 kg BIO PROBIO

Mouka pšeničná polohrubá 1 kg BIO PROBIO

49 Kč
Prášek kypřicí do pečiva 12 g BIO AMYLON

Prášek kypřicí do pečiva 12 g BIO AMYLON

6 Kč
Cukr třtinový přírodní 500 g BIO PROBIO

Cukr třtinový přírodní 500 g BIO PROBIO

38 Kč
Vybrat vše