Lívance z červené řepy

  • Typ receptu: Bezlepkové, Vegetariánské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 30 min.
  • Množství: 4 porce

Ingredience

  • 170 g vařená červená řepa
  • 200 ml mléko
  • 1 ks vejce
  • 60 g mouka pohanková hladká BIO PROBIO
  • 0,5 lžičky prášek kypřicí do pečiva BIO AMYLON
  • 1 špetka sůl BIO BIOSAL
  • 3 lžíce ghí - přepuštěné máslo

Řepu rozmixujte tyčovým mixérem s tekutinou dohladka. Zašlehejte vejce, mouku, kypřicí prášek a sůl.

Rozehřátý lívanečník potřete ghí a pozvolna na něm smažte lívance z obou stran – cca 3-4 minuty z každé strany.

Servírujte s ovocem nebo zeleninou. Mohou být i pečené. K lívancům se hodí i různé dipy nebo omáčky, klíčky i semínka.

Nakoupit suroviny

Mouka pohanková hladká BEZLEPKOVÁ 500 g BIO PROBIO

Mouka pohanková hladká BEZLEPKOVÁ 500 g BIO PROBIO

83 Kč
Prášek kypřicí do pečiva 12 g BIO AMYLON

Prášek kypřicí do pečiva 12 g BIO AMYLON

6 Kč
Vybrat vše