Pokud použijete suchou cizrnu, předem si ji přes noc namočte a vařte asi 50 – 60 minut v tlakovém hrnci do úplného změknutí. Nebo si připravte sterilovanou cizrnu. Zeleninu nakrájejte na kostičky, cherry rajčátka rozpulte. Zeleninu vložte do pekáčku, zalijte 2 lžícemi olivového oleje, opepřete, osolte a promíchejte.
Zeleninu pečte na 220 ˚C asi 30 minut. Měla by být měkká, zlatavá, ale stále ještě lehce křupavá. Smíchejte suroviny na zálivku. Do ní přidejte pečenou zeleninou a cizrnu. Na závěr posypte salát balkánským sýrem a podávejte na čerstvé ciabatě.
Na zálivku:
• 5 lžic olivového extra panenského oleje PROBIO
• šťávu z půlky citronu
• 3 lžíce posekaných čerstvých bylinek (například pažitka, koriandr, petržele a máta)
• sůl Biosal
• pepř Sonnentor