Pizza s ječnou moukou

  • Typ receptu:
  • Náročnost: Středně obtížný
  • Čas přípravy: 120 min.
  • Množství: 2 porce

Ingredience

  • 160 g mouka špaldová chlebová BIO PROBIO
  • 20 g droždí
  • 1 špetka cukr moučkový BIO PROBIO
  • 1 špetka sůl BIO BIOSAL
  • 1 lžíce olej olivový extra panenský BIO PROBIO
  • 120 ml voda
  • 150 g rajčata pasírovaná - passata BIO PROBIO
  • 1 lžička provensálské bylinky
  • 2 ks žampion
  • šunka
  • Mozzarella
  • 90 g mouka ječná celozrnná jemně mletá BIO PROBIO

Mouky nasypete do mísy a uprostřed udělejte důlek. Rozdrobte do něj droždí a přidejte špetku cukru. Zalijte asi 2-3 lžícemi teplé vody. Promíchejte vidličkou. Mísu zakryjte utěrkou a nechte 15 minut na teplém místě.

Přidejte větší špetku soli, olej a vodu a zpracujte těsto. Nechte hodinu kynout pod utěrkou na teplém místě.

Troubu předehřejte na 220 °C a vložte dovnitř plech. Připravte si pečicí papír. Těsto propracujte a vyklopte na papír. Rukama vytvarujte rovnoměrně silnou placku.

Passatu promíchejte s bylinkami a pizzu potřete. Nechte volné pouze kraje. Šunku i mozzarellu natrhejte na drobné kousky. Žampiony nakrájejte na tenké plátky. Pizzu ingrediencemi posypejte.

Velice opatrně vyndejte rozpálený plech z trouby a rychle přesuňte pečicí papír s pizzou na plech.

Pečte 15 minut.

Nakoupit suroviny

Mouka ječná celozrnná jemně mletá 1 kg BIO PROBIO

Mouka ječná celozrnná jemně mletá 1 kg BIO PROBIO

70 Kč
Mouka špaldová chlebová 1 kg BIO PROBIO

Mouka špaldová chlebová 1 kg BIO PROBIO

70 Kč
Cukr moučkový třtinový 400 g BIO PROBIO

Cukr moučkový třtinový 400 g BIO PROBIO

63 Kč
Provensálské koření 20 g BIO SONNENTOR

Provensálské koření 20 g BIO SONNENTOR

62 Kč
Rajčata pasírovaná - passata 690 g BIO PROBIO

Rajčata pasírovaná - passata 690 g BIO PROBIO

73 Kč
Olej olivový extra panenský 500 ml BIO PROBIO

Olej olivový extra panenský 500 ml BIO PROBIO

319 Kč
Vybrat vše