Pizza z cizrnové mouky

  • Typ receptu: Bezlepkové, Vegetariánské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 80 min.
  • Množství: 4 porce

Ingredience

  • 100 g mouka cizrnová BIO PROBIO
  • 3 lžíce olej olivový extra panenský BIO PROBIO
  • 8 lžic rajčata pasírovaná - passata BIO PROBIO
  • 150 ml voda
  • 1 ks rajče
  • 1 ks cibule
  • rozmarýn BIO SONNENTOR
  • 0,33 lžičky sůl BIO BIOSAL

Cizrnovou mouku prosejte, přidejte sůl, rozmarýn, olivový olej a postupně přilévejte vodu. Vypracujte v hladké husté těsto, to nechte při pokojové teplotě odpočinout 20-30 minut. Těsto vložte do kulaté formy vymazané olivovým olejem a lehce navlhčenými dlaněmi jej rozprostřete až nad okraj. Korpus pečte na 200 °C, dokud okraje nezezlátnou. Upečený korpus nechte chvíli zchladnout. Na korpus přidejte passatu, zeleninu, sýr a opepřete. Pizzu dopékejte cca 20 minut.

 

Nakoupit suroviny

Mouka cizrnová 450 g BIO PROBIO

Mouka cizrnová 450 g BIO PROBIO

68 Kč
Rozmarýn 25 g BIO SONNENTOR

Rozmarýn 25 g BIO SONNENTOR

62 Kč
Rajčata pasírovaná - passata 690 g BIO PROBIO

Rajčata pasírovaná - passata 690 g BIO PROBIO

73 Kč
Olej olivový extra panenský 500 ml BIO PROBIO

Olej olivový extra panenský 500 ml BIO PROBIO

319 Kč
Vybrat vše