Polévka z červené čočky s mrkví

  • Typ receptu: Bezlepkové, Bezlaktózové, Veganské, Vegetariánské
  • Náročnost: Snadný
  • Čas přípravy: 20 min.
  • Množství: 2 porce

Ingredience

  • 2 lžíce olej olivový extra panenský BIO PROBIO
  • 1 menší cibule
  • 2 stroužky česnek
  • 1 ks mrkev
  • 1 lžíce Rajčatový protlak
  • 0,5 lžíce kmín mletý BIO PROBIO
  • 1 špetka pepř černý mletý BIO SONNENTOR
  • 1 špetka sůl BIO BIOSAL
  • 1 špetka chili mleté BIO SONNENTOR
  • 1 kostka bujón zeleninový - kostky BIO PROBIO
  • 125 g červená čočka loupaná BIO PROBIO
  • 1 lžíce citronová šťáva
  • 1 hrstka naťová petržel

Ingredience jsou uvedeny na 2 porce polévky.

Postup: Na oleji orestujeme do zlatova na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme na tenká kolečka nakrájený česnek a mrkev a opět kráce restujeme. Přidáme lžíci protlaku, koření a sůl. Chvíli ještě restujeme, pak přilijeme zeleninový vývar nebo vodu a vaříme cca 5 minut. Přisypeme čočku a vaříme ještě 10 minut. Polévku můžeme podávat přímo takto nebo ji ručním mixérem rozmixujeme na konzinstenci, kterou máme rádi. Část čočky přitom může zůstat nerozmixovaná pro zajímavější strukturu polévky. Na talíři dozdobíme sekanou petrželkou a olivovým olejem, případně chilli. Můžeme přidat i zakysanou smetanu pro ještě větší porci bílkovin.

Nakoupit suroviny

Chilli mleté 40 g BIO SONNENTOR

Chilli mleté 40 g BIO SONNENTOR

70 Kč
Čočka červená loupaná 500 g BIO PROBIO

Čočka červená loupaná 500 g BIO PROBIO

64 Kč
Bujón zeleninový - kostky 6 x 0,5 l 66 g BIO PROBIO

Bujón zeleninový - kostky 6 x 0,5 l 66 g BIO PROBIO

42 Kč
Rajčatový protlak 130 g BIO ZWERGENWIESE

Rajčatový protlak 130 g BIO ZWERGENWIESE

57 Kč
Kmín mletý 100 g BIO PROBIO

Kmín mletý 100 g BIO PROBIO

51 Kč
Olej olivový extra panenský 500 ml BIO PROBIO

Olej olivový extra panenský 500 ml BIO PROBIO

319 Kč
Vybrat vše