Rozmarýnové tyčky se semínky

  • Typ receptu: Bezlaktózové, Veganské, Vegetariánské
  • Náročnost: Středně obtížný
  • Čas přípravy: 120 min.
  • Množství: 2 porce

Ingredience

  • 10 g droždí
  • 1 lžička cukr třtinový přírodní BIO PROBIO
  • 300 g mouka špaldová chlebová BIO PROBIO
  • 1 lžička sůl jemná BIO BIOSAL
  • 1 lžička rozmarýn BIO SONNENTOR
  • 130 ml voda
  • 50 g olej olivový extra panenský BIO PROBIO
  • 1 hrst směs semínek

Droždí rozdrobte do mističky a promíchejte s cukrem. Zalijte asi 1 – 2 lžícemi teplé vody, lehce poprašte moukou a pod utěrkou nechte vzejít kvásek. Bude to trvat asi 15 minut.

V míse (nebo robotu) smíchejte mouku, sůl a rozmarýn. Přidejte kvásek, zbylou vodu, olivový olej a zpracujte hladké těsto. Hodinu nechte těsto kynout pod utěrkou a během té doby – asi po půl hodině – propracujte.

Těsto vyválejte na pomoučené pracovní ploše na slabší plát velký asi 50 x 30 cm. Potřete ho olejem a posypejte semínky. Poté podélně přehněte. Nakrájejte těsto na 2 cm silné pruhy. Ty jeden po druhém několikrát stočte kolem své osy a položte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte při 180 °C 10 – 15 minut.

Nakoupit suroviny

Mouka špaldová chlebová 1 kg BIO PROBIO

Mouka špaldová chlebová 1 kg BIO PROBIO

70 Kč
Rozmarýn 25 g BIO SONNENTOR

Rozmarýn 25 g BIO SONNENTOR

62 Kč
Cukr třtinový přírodní 500 g BIO PROBIO

Cukr třtinový přírodní 500 g BIO PROBIO

38 Kč
Olej olivový extra panenský 500 ml BIO PROBIO

Olej olivový extra panenský 500 ml BIO PROBIO

319 Kč
Vybrat vše