Domácí tortilly plněné cuketou

  • Typ receptu: Vegetariánské
  • Náročnost: Středně obtížný
  • Čas přípravy: 60 min.
  • Množství: 4 porce

Ingredience

  • 250 g mouka špaldová hladká BIO PROBIO
  • 0,5 lžičky sůl BIO BIOSAL
  • 60 g olej olivový extra panenský BIO PROBIO
  • 140 ml voda
  • 2 ks cibule
  • 5 stroužků česnek
  • 1500 g cuketa
  • 2 lžičky tymián BIO SONNENTOR
  • 2 lžičky dobromysl (oregano) BIO SONNENTOR
  • 200 g Balkánský sýr

8-9 ks tortill

Mouku promíchejte se solí a dejte do mísy. Zalijte olejem a horkou vodou. Začněte zpracovávat těsto. Přendejte těsto na pracovní plochu a důkladně propracovávejte pár minut.

Těsto rozdělte na 8 – 9 kousků – podle velikosti pánve. Z těsta vyválejte velice tenké placky. Během vyvalování těsto hodně podsypávejte, aby se nepřichytilo. Tenké, průsvitné těsto vkládejte na rozpálenou pánev a cca 20 – 30 sekund opékejte z obou stran. Poté přendejte na utěrku, zabalte a přiklopte poklicí. Takto pokračujte se všemi plackami.

Ve větším hrnci rozehřejte olej. Cibuli opékejte dozlatova. Česnek prolisujte a přidejte k cibuli. Krátce opékejte. Cuketu nastrouhejte nahrubo a vložte do hrnce, osolte, přidejte bylinky a za občasného míchání duste, dokud se nevypaří tekutina.

Do náplně rozdobte sýr a naplňte tortilly.

Nakoupit suroviny

Mouka špaldová hladká 1 kg BIO PROBIO

Mouka špaldová hladká 1 kg BIO PROBIO

74 Kč
Oregano (dobromysl) 18 g BIO SONNENTOR

Oregano (dobromysl) 18 g BIO SONNENTOR

62 Kč
Olej olivový extra panenský 500 ml BIO PROBIO

Olej olivový extra panenský 500 ml BIO PROBIO

319 Kč
Vybrat vše