8-9 ks tortill
Mouku promíchejte se solí a dejte do mísy. Zalijte olejem a horkou vodou. Začněte zpracovávat těsto. Přendejte těsto na pracovní plochu a důkladně propracovávejte pár minut.
Těsto rozdělte na 8 – 9 kousků – podle velikosti pánve. Z těsta vyválejte velice tenké placky. Během vyvalování těsto hodně podsypávejte, aby se nepřichytilo. Tenké, průsvitné těsto vkládejte na rozpálenou pánev a cca 20 – 30 sekund opékejte z obou stran. Poté přendejte na utěrku, zabalte a přiklopte poklicí. Takto pokračujte se všemi plackami.
Ve větším hrnci rozehřejte olej. Cibuli opékejte dozlatova. Česnek prolisujte a přidejte k cibuli. Krátce opékejte. Cuketu nastrouhejte nahrubo a vložte do hrnce, osolte, přidejte bylinky a za občasného míchání duste, dokud se nevypaří tekutina.
Do náplně rozdobte sýr a naplňte tortilly.