Připravte si větší plech vyložený pečicím papírem. Lilek nakrájený na kolečka pokapejte z obou stran olivovým olejem a dejte péct do trouby na 180 °C do zlatova.
V pánvi na troše oleje zpěňte cibuli, přidejte prolisovaný česnek a nechte 5 minut opékat na mírném ohni. Přidejte nevařený bulgur a nechte opékat dalších 5 minut. Ke směsi přidejte namleté koření, sekaná rajčata, sůl a důkladně promíchejte. Do této směsi přilijte 500 ml předem připraveného zeleninového vývaru a za občasného míchání vařte 20 minut na mírném ohni.
Příprava bešamelu:
V hrnci rozpusťte máslo a za stálého míchání přisypte mouku. Jakmile mouka zpění, postupně přilijte mléko a stále míchejte, aby v bešamelu nezůstaly hrudky, nebo se nepřipaloval. Vařte do zhoustnutí, asi 5 minut. Na závěr přidejte sůl a nastrouhaný parmazán. Bešamel odstavte z ohně a rozšlehejte v něm vejce.
Do nádoby o velikosti 30 x 20 cm vložte na dno polovinu pečených lilků. Na ně navrstvěte směs bulguru a další vrstvu lilků. Vše zalijte bešamelem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 40 minut, dokud není povrch krásně křupavý a zlatavý.