Žitné noky s pečenou zeleninou

  • Typ receptu: Vegetariánské
  • Náročnost: Středně obtížný
  • Čas přípravy: 30 min.
  • Množství: 2 porce

Ingredience

  • 180 g mouka žitná celozrnná jemně mletá BIO PROBIO
  • 1 špetka sůl BIO BIOSAL
  • 1 ks vejce
  • 100 ml voda
  • sezónní zelenina (cuketa, lilek, mrkev, brokolice, celer, květák, cibule)

Postup:

Dejte  vařit vodu na žitné noky. Žitnou mouku smíchejte se solí, vejcem a vodou. Nechte chvilku odležet a mezitím si připravte zeleninu.

Mrkev nakrájejte na hranolky, petržel na plátky a spolu s růžičkovou kapustou vložte do mísy. Zakápněte asi lžící olivového oleje. Osolte a opepřete. Promíchejte a rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem. Řepu nakrájejte na měsíčky a také smíchejte s trochou oleje, solí a pepřem. Rozprostřete na plech (zeleninu připravujte odděleně, aby řepa neobarvila zbytek). Pečte při 190 °C (horkovzduch) doměkka. Bude to trvat asi 20 – 25 minut. 

Pokračujte v přípravě žitných noků. Těsto protlačte přes síto na halušky do vroucí osolené vody. Vařte 3 – 4 minuty. Poté sceďte.

Na pánvi rozehřejte 1 – 2 lžíce oleje. Cibulku nakrájejte na slabé plátky, česnek a tymián nasekejte najemno. Na oleji nechte rozvonět. Poté přidejte halušky a chvíli míchejte.

Halušky naservírujte na talíř s upečenou zeleninou. Posypejte nastrouhaným sýrem a semínky.

 

Nakoupit suroviny

Mouka žitná celozrnná jemně mletá 1 kg BIO PROBIO KLASA

Mouka žitná celozrnná jemně mletá 1 kg BIO PROBIO KLASA

43 Kč
Vybrat vše