Postup:
Dejte vařit vodu na žitné noky. Žitnou mouku smíchejte se solí, vejcem a vodou. Nechte chvilku odležet a mezitím si připravte zeleninu.
Mrkev nakrájejte na hranolky, petržel na plátky a spolu s růžičkovou kapustou vložte do mísy. Zakápněte asi lžící olivového oleje. Osolte a opepřete. Promíchejte a rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem. Řepu nakrájejte na měsíčky a také smíchejte s trochou oleje, solí a pepřem. Rozprostřete na plech (zeleninu připravujte odděleně, aby řepa neobarvila zbytek). Pečte při 190 °C (horkovzduch) doměkka. Bude to trvat asi 20 – 25 minut.
Pokračujte v přípravě žitných noků. Těsto protlačte přes síto na halušky do vroucí osolené vody. Vařte 3 – 4 minuty. Poté sceďte.
Na pánvi rozehřejte 1 – 2 lžíce oleje. Cibulku nakrájejte na slabé plátky, česnek a tymián nasekejte najemno. Na oleji nechte rozvonět. Poté přidejte halušky a chvíli míchejte.
Halušky naservírujte na talíř s upečenou zeleninou. Posypejte nastrouhaným sýrem a semínky.