58 Kč
Předpokládané datum expedice: 31. 3. 2025
Pšenice dvouzrnka je předchůdkyní dnešní pšenice, která ji na našem území nahradila někdy v 6. století a to především kvůli vyšším výnosům. Dodnes si dvouzrnka zachovala svou přirozenost a není šlechtěná. Má skvělé vlastnosti - jednak má oproti klasické pšenici mnohem kvalitnější zrno s vyšším obsahem bílkovin, obsahuje nezanedbatelné množství vitamínů a minerálů, ale hlavně je lehce stravitelná.
V kuchyni má široké využití. Vařená se výborně hodí do salátů, masových, zeleninových směsí, jako příloha, do karbenátků, placiček, do polévek apod. Její pekařské vlastnosti nejsou moc dobré, mouka z dvournky tolik nekyne, přesto je oblíbená i na pečení. My doporučujeme spíše na sušenky, krekry, těstoviny, pizza chleby, placky nebo ji přidat v menším poměru ke klasické mouce.
Více o tom, jak dvouzrnku připravit i další recepty najdete tady:
Jak vařit z nejzákladnějších surovin - ze zrn a zrnek?
PRODUKTY POCHÁZEJÍCÍ Z EKOLOGICKÉHO ZEMĚDĚLSTVÍ MAJÍ NA OBALE VÝŠE UVEDENÁ LOGA