48 Kč
48 Kč / 100 g
Předpokládané datum expedice: ještě dnes
Že se dá žitná mouka použít nejenom na chleba, ale i na výborné perníčky, můžete vyzkoušet právě teď. Proč jsme zvolili žitnou mouku? Protože chuť žita je v perníčcích plná zemitá. A taky proto, že žito obsahuje zdravou vlákninu, vitamíny B a E a méně lepku než pšenice. O žitu se také píše v souvislosti s lysinem – esenciální aminokylseninou - kterého obsahuje vyšší množství.
Perníčky jsme před pečením více než 12 hodin fermentovali. Fermentace dodává jídlu vyšší nutriční hodnotu, zvyšuje se jeho stravitelnost a využití živin. Více se o fermentovaných výrobcích dozvíte na našem blogu.
Perníčky pečeme do křupava, výborné jsou jen tak nebo je můžete slepit marmeládou a nebo taky nazdobit bílkovou polevou.
PRODUKTY POCHÁZEJÍCÍ Z EKOLOGICKÉHO ZEMĚDĚLSTVÍ MAJÍ NA OBALE VÝŠE UVEDENÁ LOGA