42 Kč
210 Kč / 100 g
Předpokládané datum expedice: 7. 4. 2025
Živočišná želatina v prášku. Má bohaté využití v kuchyni, jak nasladko, tak i naslano. Používá se do krémů, polev, pudingů, na dortové či koláčové želé a na přípravu aspiků. Můžeme ji také využít jako želírující činidlo nebo ztužovadlo.
Želatina je zdrojem kolagenu. Ten obnovuje stav kůže, zubů, vlasů, kloubních chrupavek, je prospěšný pro šlachy, cévy a všechny vazové tkáně. V dětství a dospívání je kolagen zásadní pro tvorbu kostí, protože vytváří síť pro ukládání vápníku. V dospělosti chrání klouby před artrózou. Želatina proto slouží nejen k ochraně předčasného opotřebení kloubních chrupavek a vaziv, ale je důležitá také pro jejich regeneraci.
PRODUKTY POCHÁZEJÍCÍ Z EKOLOGICKÉHO ZEMĚDĚLSTVÍ MAJÍ NA OBALE VÝŠE UVEDENÁ LOGA